JB’s Rockin’Glasses on tour

04/03/2017 van 20:00 - 22:00


Jeroen Booy Rockschool IJlst

Oktober 2016 ging in ’t Honk in IJlst de rockschool van Jeroen Booy van start. Maar liefst 23 enthousiaste senior-muzikanten (van 45 tot 75 jaar) studeerden onder de bezielende leiding van Jeroen Booy (bandleiding) en Karin Stam (zangcoaching) 15 rocknummers in. De band, naar aanleiding van een artikel in de Leeuwarder Courant, werd omgedoopt tot JB’s Rockin’ Glasses. Het aantal leesbrillen is inderdaad aanzienlijk…

 

Even voorstellen

Jeroen Booy is drummer, speelde tientallen jaren in the Scene en daarvoor in Roberto Jacketti en the Scooters. Tegenwoordig is hij allround muziekdocent. Karin woont in IJlst, zong vele jaren op Terschelling bij Hessel en zong in diverse andere bands. Jeroen en Karin sloten in september 2016 met hun huidige band The Cheddar Headz de succesvolle SamenLoop voor Hoop in Sneek af.

 

Enthousiasme

In korte tijd smeedden Jeroen en Karin de band, met mensen uit Sneek, IJlst en de rest van Súdwest-Fryslân tot een hecht geheel, zowel muzikaal als sociaal. De repetitie-avonden op donderdag zijn inspirerend, maar vooral ook gezellig. Het aanstekelijke enthousiasme trok de aandacht van de pers, vooral in Friesland. Van de Leeuwarder Courant tot het Friesch Dagblad. Van Hea en Op&Ut-live (Omrop Fryslân) tot GrootSneek.

 

Repertoire

JB’s Rockin’ Glasses speelt een gevarieerd repertoire uit de jaren 60, 70 en 80. Nummers van Rod Stewart, The Free, Anouk, The Who, The Beatles, The Police, Fleetwood Mac, (uiteraard) the Scene en nog veel meer. Lekker stevig en vol overgave gespeeld door de bassisten, gitaristen, blazers, toetsenist en drummer (m/v).

 

Mini-tournee

Vanaf maart verzorgt de band een aantal optredens in Friesland en daarbuiten. Het eerste optreden zal (hoe kan het ook anders) 4 maart plaatsvinden in Stadsherberg het Wapen van IJlst

Entree: € 5,00 p.p.
foto: Niels de Vries fotografie

Zet de voorstelling direct in je agenda

iCal

Er zijn momenteel nog 58 kaarten beschikbaar. Reserveer hieronder uw kaart(en). De prijs is per kaart.

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.